Pozor na lacné napodobneniny

V dnešnej dobe existuje mnoho miest, kde je možné zakúpiť kondómy. Či už v bežných kamenných obchodoch, v kondómatoch na verejných miestach (populárne na čerpacích staniciach) alebo v internetových obchodoch.

Práve posledný spomenutý spôsob sa v poslednej dobe najviac rozšíril. Internetové obchody predávajú rovnako ako kamenné obchody kondómy v krabičkových baleniach, kde sa v krabičke nachádza najčastejšie tri, šesť, deväť alebo dvanásť kusov kondómov a tiež cenovo výhodné hromadné balenia bez krabičiek.

Rovnako ako nesprávne použitie kondómu môže byť rizikové aj použitie lacnej napodobneniny, ktorá nemusí mať rovnakú kvalitu ako originálny výrobok. Preto odporúčame dať veľký pozor, odkiaľ nakupujete daný produkt a pred použitím kondómu overte jeho originalitu. Kúpa prostredníctvom internetového obchodu sa môže zdať nedôveryhodná, pretože zákazník nevie, kto daný internetový obchod prevádzuje a hlavne odkiaľ sú kondómy dovážané.

Ubezpečujeme Vás, že všetky nami predávané kondómy sú nakupované od oficiálnych distribútorov v rámci európskej únie. Všetky nami predávané kondómy sú EÚ certifikované, overené, otestované a originálne.

Pred použitím kondómu by ste si mali dať pozor na tieto vlastnosti:

    • krabička by mala byť nepoškodená

    • potlač na krabičke a na obale kondómu by mala byť bezchybná, logo a nápis výrobcu musí vyzerať originálne (žiadne preklepy, rozdiely v názvoch)

    • na krabičke a tiež na každom balení kondómu musí byť uvedený dátum spotreby (dátum spotreby, expiry date alebo EXP)

    • na každom obale kondómu a krabičke by malo byť uvedené logo originality a certifikát kvality, ktorý je zobrazený na obrázkoch nižšie

    • samotné balenie kondómu musí byť nepoškodené, ak áno, kondóm neodporúčame použiť.

 

Dátum spotreby

Dátum spotreby na kondóme

Vyznačenie certifikátov kvality